17.12.2004 by CREATOR:
 
OPEN OFFICE
   В очакване на Версия 2.0, екипът на Open Office периодично реализира Snapshot-и за търсачите на силни усещания ;) , a иначе сериозно - за разработчиците... Понеже проектът е open source, то тези версии са достъпни за всички. Такъв е и новият OpenOffice.org Snapshot Build 1.9.m65 (680_m65). Хубавото е, че има български mirror - Spectrum.net: http://ftp.spnet.net/openoffice/developer/680_m65/.
Можете да си изтеглите версия за Windows: 78Mb, както и за Linux: 95Mb.
Иначе последната официална версия продължава да е Open Office 1.1.3, която е достъпна на адрес: http://ftp.spnet.net/openoffice/stable/1.1.3/.
Версията за Windows e 45Mb, а за Linux - 76.4Mb
Има и пoредния release candidate: Open Office 1.1.4rc, който можете да дръпнете оттук: http://ftp.spnet.net/openoffice/contrib/rc/1.1.4rc/.
Версията за Windows e 63.2Mb, а за Linux - 74.3Mb
   За тези, които не знаят какво е Open Office: това е офис пакет: текстови редактор, електронна таблица, презентации... Работи си c HTML, XML, има експорт към PDF, както и много други възможности. Има доста добра съвместимост с Microsoft Office: повече от 90% (това представлява интерес за доста хора). Освен това собственият формат на текстовия редактор: sxw е в пъти по-малък от doc файловете на МS Office, при едно и също качество. Добра новина е, че има spell-cheсker (програма за проверка на правописа) и hyphenator (програма за сричкопренасяне) за български език, също напълно свободни за сваляне. Авторите на двата продукта са български разработчици, като продуктите са част от проекта bgOffice. За повече информация посетете страницата на проекта на адрес:
http://bgoffice.sourceforge.net. Двата продукта можете да свалите оттук: http://ftp.spnet.net/openoffice/contrib/dictionaries/.

To be continued...                                               Добавете коментар