starwars_TL02
SW3__banner
Премиерите отминаха,
Епизод III шества из киносалоните
VADER&StormTroopersInLondon
Darth Vader придружен от легион от щурмоваци, начервения килим, преди премиерата на филма в Лондон.
StormTroopersLondon
През целия ден щурмоваци, джедаи и уукита се рахождаха около кинотеатъра.
Chubaka_London
Ууки влиза в киносалона.
CrewLondon
Част от екипа на Епизод III: (отляво-надясно) Антъни Даниелс(Трипио), Джон Уилямс (Музика),  Кристъфър Лий (Граф Дуку), Хайден Кристенсен (Анакин Скайуокър), Рик Маккалъм
(Продуцент), Питър Мейхю (Чубака),Иън Макдермът (Палпатин), Юън Макгрегър (Оби-Уан), Джордж Лукас (Режисьор и Сценарист)
Lukas_London
Джордж Лукас придружен от отряд щурмоваци се изкачи на сцената на кинотеатъра, където представи филма.
JediSofia
Шествие на фенове на сагата Междузвездни войни в София, часове преди Световната премиера на 19.05.2005 г.
VdrSofia
Джордж Лукас и щурмоваци в София нямаше. Само тези смешни подобия на Вейдър, които бяха с шлемове, мантии и ... маратонки. Кой знае какъв “мозъчен донор” ги беше събрал всичките на едно място
GLI
^back TOP^ Episod 0
24.05.2005 by CREATOR:

След цял ден тържества в Лондон, където щурмоваци, джедаи и уукита се размотаваха насам-натам, когато моментът настъпи 5000 крещящи фенове посрещнаха създателите на "Отмъщението на ситите". Като се има предвид проливния дъжд, това наистина си беше една много добра "премиерна" атмосфера.
Пръв на червения килим на издокараното в "имперски" стил кино стъпи Кристъфър Лий (Граф Дуку): "Може би най-важното са обстоятелствата, които превръщат Анакин Скайуокър в Дарт Вейдър. Целият свят чака да види това от 1977 г.".
Малко след това се появи Питър Мейхю (Чубака): "Толкова съм развълнуван, нямам търпение да видя филма".
Докато Кралската филхармония взриви атмосферата, свирейки "the Imperial March" се появиха Йън Макдермъд (Палпатин) и Хайден Кристенсен (Анакин Скайуокър)."Правенето на филма беше невероятно приключение, защото в него имаше място за изява на всички, не само на мен..."
След тях беше продуцентът Рик Маккалъм: "Империята е моят любим филм, а последната част на този епизод е дори по-добра... Логичният въпрос е какво следва... Е, за първи път от 12 години ние можем да си дадем почивка. Екипът ще бъде в отпуска до края на септември, когато отново ще се съберем и ще видим с какво ще се захванем."
Последен се появи Джордж Лукас - несъмнено той беше "центъра на Вселената" тази вечер. Все още с впечатленията от прожекцията предишната вечер в Кан, Лукас сподели: "Много съм впечатлен и признателен на феновете, които ни посрещат отвън в дъжда..."
На популярния напоследък въпрос за слуховете около Епизоди VII, VIII и IX, Лукас заяви:
"Никога. Това, което съм написал вече е всичко. Това е историята за Дарт Вейдър, която започва с едно 10-годишно момче и която завършва, когато той умира."
Разбира се, на режисьора не му бе спестен въпросът:
"И какво след Епизод III?"
"Ще продуцирам следващия Индиана Джонс, няколко ТВ шоута, както и филма Red Tails, в който се разказва за чернокожи пилоти през Втората световна война."
Лукас влезе в салона, придружен от отряд щурмоваци, след което се качи на сцената и представи филма. После светлините угаснаха и филмът започна, всички бяха щастливи.

Два дни по-късно, се състоя и Световната премиера на Епизод III. Премиера имаше и в София. Е, Джордж Лукас не дойде, нито пък имаше легиони от щурмоваци. През деня из центъра на града се разкарваха някакви подобия на Вейдър (с шлем, мантия и с ... маратонки). Привечер се състоя шествие на феновете на Междузвездни войни из центъра на града, а точно в 00:01, под бурните аплодисменти, започна премиерата на последния филм на сагата на родна земя.
А иначе филмът си заслужава. Напрегнатото действие започва буквално с изтичането на началните надписи и няма да Ви остави до самия край на филма. Ще Видите още множество нови непознати и живописни светове, добре познатите и обичани, както и абсолютно нови герои. И още много, много неща...
Идете и го Вижте!Няма да съжалявате. Е, може би в края на филма ще съжалявате, че няма още ...

To be continued...                                         Добавете коментар