starwars_TL02
sw3_9
sw3_3
sw3_11
sw3_5
sw-duel
sw3_4
sw3_13
<back top
Star Wars III - Vader>
31.03.2005 by CREATOR:                                                                             StarWars
THE WORLDS OF
STAR WARS

Episode III-Revenge of the SITH

В "Revenge of the Sith" са показани повече планети отколкото във всеки от епизодите от досегашните Star Wars филми, нещо повече: дори във всичките досегашни серии взети заедно... Мащабите на финалния епизод на Star Wars са толкова чудовищни, че се разпростират от сърцето на Републиката до най-отдалените кътчета на Външния ръб на Галактиката. Вижте този кратък увод за някои от планетите в Episode III, за по-добрата Ви ориентация в: "... galaxy far, far away ...".
 
Kashyyyk
Това е родната планета на уукитата (Wookiee) и служи за главна навигациона точка за целия югозападен квадрант на Галактиката. По тази причина, Kashyyyk се превърнала в арена на все по-нарастващи битки между Републиката и Сепаратистите. По времето на събитията в Епизод 3 масивно нашествие на дроиди принуждава Йода да пристигне на планетата, където става "Джедай-Генерал" и предводител на армията от клонирани и биейки се рамо до рамо с уукски герои като: Генерал Tarfful и Chewbacca - да, да - същият Чубака, известен ни от оригиналната трилогия (Епизоди IV-VI), "крачещият килим" според Лея и "косматата топка" според Хан Соло.
Star Wars вселената описва Kashyyyk като свят - огромна джунгла с чудовищни по размери дървета, които рядко пропускат дневната светлина. Тази джунгла обхваща огромни територии от планетата, така че действието в Епизод 3 се развива в селище, намиращо се сред чудовищните дървета, близо до сладководна лагуна. Конфедерацията и клонингите водят заплетени битки по хаотичен фронт, разположен по-бреговата ивица и дирижирани от града намиращ се сред масивните дървета. За да се покаже Kashyyyk на екрана е конструиран огромен модел на дърветата в ILM, който е населен с дигитални герои. Всичкото това е взето и поставено на фона на екзотични пейзажи от азиатски джунгли и реки.
Kashyyyk бе споменат за първи път в първата трилогия на Тимъти Зан - Наследникът на Империята, където бременната с близнаците Лея (пак близнаци) е принудена да се скрие на родната планета на Чубака от преследващите я зловещи командоси-ногри. Планетата се среща и в първата част на играта Knights Of The Old Republic.
 
Mustafar
Това е млада и дребна планета с нестабилна геология - един огнен свят. Mustafar е изпълнена с изригващи вулкани и реки от течна лава. Това е екранен модел на ада за Анакин и неговото пътуване към тъмната страна. Вероятно елементи от действителни вулканични изригвания от Италия за използвани във филма като декори, като повечето пейзажи се състоят от миниатюрни фотографии и дигитални рисунки.
От години почитателите на Star Wars знаят, че лавата играе важна роля в последните трансформации на Анакин в маскирания Darth Vader. Как се е случило? Най-накрая става ясно в Епизод 3. Извън важната си роля в по-нататъшната съдба на Анакин, планетата е без особено значение, далеч от основните пътища на Галактиката и е идеална за лидерите на сепаратистите за да дислоцират и да укрепят силите.
 
Mygeeto
Mygeeto е една от няколкото сепаратистски планети показана в Епизод 3 и е дълбоко ангажирана със сепаратистката кауза във Войната на клонингите в Галактиката. По рано известна като главна квартира на Банковия клан има архитектура в стил "космическа епоха", като околната среда е била изпълнена с кристалоподобни структури и студени пейзажи. В настоящето са останали твърде малко от тези кристалоподобни структури, а повърхността на планетата е доминирана от пейзажи на градски руини остатъци от разрушени градове. В резултат на продължителни битки, планетата е покрита с пепел, която примесена с ледените кристали създава сивкави кишоподобни маси. Водачът на клонираните войски на планетата е Ki-Adi-Mundi.
 
Naboo
Naboo се появява и в трите епизода на втората (предшестващата) трилогия. Това е една важня планета, не само поради факта, че е роден свят на Amidala и канцлера Palpatine, но също така и символ на времената от преди могъществото на Имерията. Класическата архитектура и красотата на Naboo ярко контрастират с настоящата "практична" епоха.
Светът на Naboo в Епизод 3 е реализиран чрез дигитални рисунки, кореспондиращи пряко с дизайна и структурите, видяни в предните два епизода. В краткото описание на планетата би трябвало да бъде включена и новата млада кралица Apailana.

To be continued...                                                                 Добавете коментар