30.11.2004 by CREATOR:                                                         From: linux-bg.org by RED

Сайтът на SCO - леко хакнат

   Сайтът на SCO е бил "леко" променен, може би от хакер шегаджия, и сега в главния сайт стои надпис целящ да покаже "бизнес амбициите" на SCO. Надписът е "We own all your code, pay us all your money", което в превод ще рече "Ние сме собственици на всички ваши компютърни програми, дайте ни всичките си пари".
Предполагам SCO отново ще мърморят, че всички Линукс ползватели са лоши и искат да ограбят компанията.
   Подробности може да научите от
TheInquirer.

To be continued...                                                                               Добавете коментар

29.11.2004 by CREATOR:                                                        

Хакерите в Бразилия

Бразилия се е превърнала в глобален хакерски център. Според ФБР, всеки осем от десет хакери в света живеят именно в Бразилия. Откраднатите чрез интернет пари превишават неколкократно загубите от банкови обири. На територията на Бразилия само за миналата година са били предприети 96 хиляди хакерски атаки, т.е. около 6 пъти повече, отколкото е в САЩ. Освен това бразилски са и две трети от порносайтовете по света.
   Високата хакерска активност се обяснява с националното законодателство, според което хака не се смята за престъпление. Всъщност на бразилските хакери не им и хрумва, че са престъпници. Те възприемат хака за интелектуално забавление, а не като средство за добиване на материални облаги.                                                                          ^^^
Замаскирани като танцьорки на самба хакерки се подготвят за поредния нощен хак...

To be continued...                                                                               Добавете коментар